We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Saya gay, saya OK?? December 23, 2010

Filed under: Ilmu,Monolog — visitor74 @ 12:53 am

You may have probably watched the brave Azwan Ismail confession on being a gay on YouTube. Please google it yourself.

He looked like a nice enough fellow. Just letting himself heard. Coming out of the closet thing. And many has either lauded him for it or demonized him because of it.

I’m no homophobic at all. I believe that they are still human. And actually I pity them. It’s not like they were asked to be borned that way. I believe that something is wrong with them. They need help. And I know that there are a lot of them in the world and in Malaysia as well. Most would keep staying inside the closet.

As they should. Going to the public and telling people that they are gay is totally wrong with me. There are a lot of youngsters out there which already have an inclination to this unacceptable feeling and what they need to do is to curb it. Not having someone come up to the public and making it sound like it’s okay. You’re gay and it’s okay? No, you’re not okay at all …

Look, I know that you don’t want this to happen to you in the first place. But you should know that this is wrong. Morally, religiously and if you’re in Malaysia, it’s also wrong legally. Remember Anwar Ibrahim’s case?

Homosexual is wrong in Islam and that’s that. No two way about it. I remember someone asked me about islam’s position on homosexuality, probably hoping that I can say that it is actually okay. But I can’t say that it’s okay. The whole nation of Lot has been punished because of their act. It was so bad that there is no remnant of them. You see, Allah left us Pharaoh’s body for is to see and ponder on what wrong he did. But with Sodom, He turned their nation upside down so that they are totally wiped put from the earth. And from the Quran, Allah told us that it was them that ‘invented’ homosexuality. As opposed to people who may say that it is natural. No, it was invented and nature did not intend this to happen.

I’m not okay; you’re not okay; but that’s okay.
But being gay is not okay.

Flatcherize on that.

Advertisements
 

Hadith 1 Sahih Bukhari December 16, 2010

Filed under: Ilmu — visitor74 @ 4:11 pm

حدثنا الحميدي عبد الله بن الزبير قال حدثنا سفيان قال حدثنا يحيى بن سعيد الأنصاري قال أخبرني محمد بن إبراهيم التيمي أنه سمععلقمة بن وقاص الليثي يقول سمعت عمر بن الخطاب رضي الله عنه على المنبر قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى فمن كانت هجرته إلى دنيا يصيبها أو إلى امرأة ينكحها فهجرته إلى ما هاجر إليه

Hadith pertama dari Sahih Bukhari. Going through the class by my respected islamic scholar: Ustaz Asri, the ex-Mufti of Perlis. He’s a scholar of Hadith. Thought that I share it with you. But it’s only the gist of the things that you can get from me. For further knowledge, you have to hear it yourself. You can download it at http://www.mymaktabaty.com/2008/08/mp3-ceramah-dr-mohd-asri-zainul-abidin.html

Translation: Diriwayatkan dari Amir al-Mukminin (pemimpin kaum beriman) Abu Hafsh Umar bin al-Khattab radhiyallahu’anhu beliau mengatakan : Aku mendengar Rasulullahshallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Sesungguhnya setiap amalan harus disertai dengan niat. Setiap orang hanya akan mendapatkan balasan tergantung pada niatnya. Barangsiapa yang hijrahnya karena menginginkan perkara dunia atau karena wanita yang ingin dinikahinya, maka hijrahnya (hanya) mendapatkan apa yang dia inginkan.” (HR. Bukhari [Kitab Bad’i al-Wahyi, hadits no. 1

Hadith ini paling banyak kita dengar agaknya. Dan memang hadith ini salah satu dari hadith yang besar. Kerana dia berhubung dengan keseluruhan ilmu feqah. Kerana apa sahaja yang kita buat, ianya adalah bersangkut dengan niat kita. Kalau kita nak sembahyang, kena ada niat, kalau nak puasa dan sebagainya. Apa sahaja ibadah, ada niatnya. Tapi bukanlah lafaz niat seperti yang banyak disangka orang. Niat ini di dalam hati. Tapi banyak pulak orang melebih-lebihkan niat especially di dalam solat, sampai mengganggu solatnya. Sebab dia kata ‘niat tak masuk’. Tapi niat ini adalah lintasan di dalam hati sahaja. Mana mungkin tetiba seseorang berdiri untuk mengerjakan sembahyang tetapi dia tidak berniat melakukan solat.

Hadith ini alImam Bukhari telah meletakkan di bahagian awal sekali, di dalam bahagian ‘Permulaan Wahyu’. Tidak dapat dikenalpasti apa sangkut pautnya niat dengan permulaan wahyu. Ulama berpendapat bahawa mungkin Imam Bukhari mahukan kita semua mengucikan niat kita semasa memulai membaca kitabnya. Niat orang berbeza beza. Mungkin ada membaca kitabnya untuk mencari ilmu. Dan ada juga agaknya untuk mencari salah. Ada orang sembahyang kerana ikhlas. Ada juga yang hanya ingin menunjuk-nunjuk. Jadi ini adalah ingatan yang paling baik, iaitu untuk mengikhlas segala amal perbuatan kita. Lebih lebih lagi dalam melakukan ibadah. Semasa mengadap Allah.

Walaupun perkara yang dikatakan di dalam hadith ini adalah berkenaan Hijrah, tetapi pemakaiannya boleh dipakai di setiap perkara. Hijrah itu adalah sebagai contoh yang digunakan oleh Rasullullah.

Ustaz Asri juga menyentuh tentang Hijrah kerana telah dimasukkan di dalam hadith ini. Hijrah masih lagi berlaku di zaman ini apabila ada keperluan. Contohnya apabila kita berhijrah dari negeri yang tidak aman ke negeri yang aman sedikit. Inilah yang dilakukan oleh 70 sahabat nabi apabila mereka berhijrah ke Habshah. Walaupun Habshah bukanlah negara Islam, tetapi kerana negerinya membenarnya agama lain juga dianuti, jadi perintah telah dikeluarkan oleh Allah. Tetapi Nabi tidak turut berhijrah kerana bukanlah tugas nabi mencari tempat yang selesa. Dan walaupun negara itu aman, tetapi Islam tidak akan dibenarkan untuk berkembang di sana.

Hanya apabila Yathrib/Madinah dibuka, barulah Rasul berhijrah ke sana. Dan ustaz asri juga menerangkan bahawa amatlah berat kepada orang Arab untuk berhijrah dari kampung halaman dan saudara mara mereka. Mereka amatlah taksub dengan kaum dan kabilah mereka. Amatlah payah sangat bagi mereka apabila mereka terpaksa mengangkat senjata menentang sahabat handai dan ada juga sanak saudara meraka yang musyrik. Sesungguhnya hijrah adalah amat berat pada mereka.

 

Resident Evil – Afterlife December 12, 2010

Filed under: Movies — visitor74 @ 3:29 pm

Another addition to the Resident Evil series. I watched it because I like the fighting scenes in all the previous movies. Nothing much to comment.

 

 

Social Network – The Facebook movie

Filed under: Movies — visitor74 @ 3:24 pm

Now, I’m sure that everyone reading this has a facebook account. These days, even toddlers have facebook account, set up by their parents. really. really troubling as well.

I have always like Facebook. There were times when even I don’t know of it’s existing. Somebody was telling me: “and you say that you’re in the IT industry, and you don’t know about facebook?”. That was an eye-opener.

Mark Zuckerberg started this social network page when the time is right. After reading ‘Outliers’ by Malcolm Gladwell, I understand a bit about how success are made. It’s the person, and it’s also about the timing. The internet public has already using My Space, Hi-Five, Tagged and all that. And when Facebook came into being, the market is already ripe for the taking. I remember one night when I heard my cousins were talking about their MySpace account and I asked them what is their facebook account. They looked at me in a weird way and say: “Bukan facebook tu untuk orang orang tua ke?”. dusshh… I felt old at that time.

But time has changed. I have no statistic to back this up, but Facebook is the major Social page. I like it because it felf right. The users are matured people. The other social network is more towards younger kids. So it’s just a play place. But in FB, you can find your old pals. From schools, Uni and also those from your village. It’s a great tool. If you use it wisely.

This movie is about the founder: Mark Zuckerberg, who in his dormitory, in 2003,  managed to start a revolution. It’s about how it started and how people were suing him for it. I thought that Mark is a cool guy. I mean, he’s cool, but never thought that he’s also a nerd. He was played by Jessie Eisenberg who does look nerdish and always play that part.

I don’t really understand the mumbo jumbo of the legal battle that happened in the movie. Just a bit. You wonder whether Mark endorsed this movie. He did not actually involved with the making of the movie or met the actor, though.

Good movie.

 

Quote reviews December 11, 2010

Filed under: Self-Help — visitor74 @ 9:11 am

Loved you once, love you still. Always have, always will. -Mary Schmich
–> lovers out there. Remember this the next time you write to your spouse a birthday card. Or you screw up and want to make amends. Thank me later.

God made woman beautiful and foolish; beautiful, that man might love her; and foolish, that she might love him. -Anon
–> it’s an insult and also a complement at the same time. More of a complement to me, really. And it really means if women were smart, they’d stay clear from us. Ha ha.

Success is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm. -Winston Churchill
–> problem is, with failure there are consequences that we have to face. I wish that there would be someone out there that can give you some pick-me-up when you screw up. And screw up you will. As Kasparov said: Mistakes are all waiting to be made.

Love is like a violin. The music may stop now and then, but the strings remain forever. -J.M. Bacher
–> sweet.

The average person thinks he isn’t. Father Larry Lorenzoni
–> don’t you hate it when you meet someone who doesn’t know too much but blabbers anyway? Then you have feign interest and all the thinking of an exit strategy. Gosh, I hope I’m not one of those people. I got a fair share of meeting people like that.

I can’t give you a surefire formula for success, but I can give you a formula for failure: try to please everybody all the time. —HERBERT BAYARD SWOPE, American editor and journalist; first recipient of the Pulitzer Prize
–> this is probably the first quote I remember. I love it so much. And I remember who quoted it. A rare occasion that one. I usually remember the quote verbatim, but names are hard. So usually I just fake any names. But I just re-found this quote and I’m glad to know that mr Herbert is the first recipient of the coveted Pulitzer prize! Sweet!

 

My birthday

Filed under: Diary,Personal — visitor74 @ 9:06 am

Celebrated my birthday around a week ago. My lovely and loving wife got me these. Perfume from CK.

Allah, His prophet and His angels love the smell of perfume. The prophet always smells nice. Usually, lavishness is frown upon in Islam. But when you spend a lot of money on perfume, it is not considered as lavishness.

 

Bali – Day 3

Filed under: Travelling — visitor74 @ 9:05 am

Pagi pegi tempat beli barang barang souvenir. Kamilah yang awal sekali sampai sana. Tak banyak benda yang menarik sangat.

Lepas tu tourguide bawa pergi ke kilang kopi. Bali juga rupanya mengeluarkan kopi sendiri. Dah rasa tourguide ni saja jer bawa tempat tempat yang kami disajikan dengan item item untuk dibeli supaya dia dapat komisen. Takpelah. Dah bisnes dia macam tu. Kat sini juga ada diproses Kopi Luwak yang terkenal itu. Ini kopi yang musang makan, berakkan kopi tu dan diproses jadi kopi yang paling mahal di dunia. Dikatakan sedap sebab musang tu pandai. Dia hanya makan biji kopi yang bagus sahaja. Lepas dibasuh biji kopi akan dijemur selama setahun, baru digoreng. Tak sampai hati aku nak minum. Kalau lepas minum baru tahu, takpe.

Perjalanan diteruskan melawat kuil di Mengwi. Lama dah kuil ni. 500 tahun. Di Bali memang banyak kuil. Berjenis jenis. Mereka beragama hindu. Wali Songo tak sampai berdakwah kat sini. Jauh kot. Tapi hindunya tak nampak sama dengan dengan apa yang kita biasa. Banyak elemen animisme. Setiap hari, mereka akan meletakkan ‘canang’ sebagai offering kepada tuhan mereka, memohon perlindungan. Merata rata canang nih. Letak atas jalan jer. Banyak dah kot aku pijak.

Kami lunch dekat Tasik Candikuning. Makanan muslim. Kalau makan kat sini, takkan nak tanya betul ke tidak halalnya. Takkan nak check macam mana dia masak. So kita yakin jerlah yang makanannya halal. The view is nice. Tapi bila dah habis makan tu, hujan turun menderu deru dan kami terus gerak ke tempat seterusnya.

Satu yang susah jalan jalan kat negara yang bukan majoritinya Islam, tentang nak solat. Selalunya kena tunggu balik hotel. Takpun macam kat restoran tu, sebab besar sikit, bolehlah jugak solat sambil duduk.

Petang sampai malam kami melepak di Tanah Lot. Kat sini pun ada temple jugak. Tempat ramai pelancong datang. Penuh jugak tempat nih. Aku beli a few paintings over here.

Cuaca di Bali lebih kurang Malaysia cuma panas sikit. Berpeluh jer kat sini.

Malam makan seafood bakar kat tepi pantai. Superb.