We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Prejudice January 21, 2010

Filed under: Monolog — visitor74 @ 11:47 pm

I must confess that I have the bad habit of having prejudice on people before I got to know them better. it could be the way they talk, dress or their general outlook. I know it’s bad but I can’t help it.

I got this Neighbour of mine that I cannot bring myself to mingle with. he is selling burger nearby my the junction to my house. his house is probably a hundred metres away. every morning, his wife sells breakfast. I don’t go to his burger stall or buy breakfast from his wife because I don’t like him.

his demeanor does not look friendly and judging from my wife’s encounter with him, it doesn’t get any better. everytime I passed him, I never bat an eye to him, in a way showing displeasure to him.

what bothers me is that he’s my neighbour. what happens if and when I need his help one of these days? and what would he tell the other neighbours about me? he’s an old timer over there so he’s a senior so to speak. he might have clout in the neighborhood.

Islam tells us to be good to our neighbor. but I can’t say that I’m following that advice.

Advertisements
 

enlarged screen

Filed under: Apple — visitor74 @ 11:23 pm

my iPhone had an anomaly today. suddenly while tap tapping, the screen goes enlarged. I frantically tried restarting it to no avail.

searching online gave the answer. as simple as double tapping the screen using three fingers. it’s to on and off the enlarge screen features.

you learn new things everyday.

 

New Year January 7, 2010

Filed under: Diary,Ilmu,Monolog,Personal — visitor74 @ 10:05 pm

new year is here. tak sempat nak menulis. usually tahun baru come and goes without bells and whistle for me. tak pernah lagi nak sambut. kesian tengok orang lain terkinja kinja lompat bila jam berdetik masuk tahun baru. i always see it as a western culture to celebrate it. but a guy pointed out that ada jugak element islamic sebab matahari pun Allah yang jadikan, so happy new year everyone. selamat mencuba untuk menulis tarikh atas kertas tanpa tersilap tulis 2009!

nway, tahun baru ni dikejutkan dengan keputusan mahkamah sivil yang membenarkan penggunaan perkataan Allah dalam publication christian. meluat tak habis lagi aku dengan kedegilan orang orang kristian ni yang tak faham faham bahasa. memang patutlah Allah menukilkan sampai hari kiamat dalam surah alfatihah yang mereka ni kaum yang sesat. ntah hapa hapa.

maka berpecah belahlah pendapat org islam di Malaysia ni. ada yg sokong ada yg tidak. semua dgn alasan dan dalil masing masing. aku? memang tak setuju. well, maybe they have the right (it’s debatable) tapi aku lebih tengok mereka ada agenda nak mengkafirkan ramai lagi umat melayu kita. betapa payahnya nanti bapak bapak dan mak mak nak explain and differentiate kepada anak anak mereka nanti bezanya Allah islam dan Allah kristian dihari muka nanti.

yang aku marah tu, kristian di malaysia boleh gunakan terminologi lain selain dr guna Allah. kan boleh pakai Tuhan Bapa? kan senang dan semua orang tahu.

satu element yang banyak orang tak nampak adalah ini membuka pekung di muka kristian. mereka terpaksa guna nama tuhan setempat di mana mereka berada sebab mereka tak tau nama khas tuhan mereka sendiri. tu sebab kena pinjam nama tuhan agama lain tu. sila baca blog satuhala.blogspt.com untuk pengetahuan lebih lanjut.

aku harap sangat yang perkara ini boleh diselesaikan tanpa mereka dapat terus guna nama tuhan kita. harap yang berkenaan boleh melakukan sesuatu. dan semoga semua umat islam di sini dapat bersatu hati.

oh yeah. my new year resolution is to drink more plain water. 10 glasses a day to be exact. there.