We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Current Workout December 31, 2008

Filed under: workout — visitor74 @ 5:15 pm
Tags:

 

 

 

 

 

 

 

Here’s the current workout that I’m on. This is taken from the ebook: “The Truth of Six Pack Abs”   

 

started: 4th October 2008             5 minute general warm-up or functional warm-up                            Circuit:                  1. Dumbbell reverse lunges (alternating legs), 10-12 reps with each leg      2. One arm dumbbell rows, 10-12 reps with each arm        3. Dumbbell squat and presses, 10-12 reps          4. Lat pulldowns, 10-12 reps            5. Dumbbell bench presses, 10-12 reps          6. Dumbbell step ups, 10-12 reps            7. Two arm dumbbell swings, 15 reps                              Take as little rest as possible between exercises (<30 seconds)       Repeat this circuit of 7 exercises three times          Don’t forget to try to progress on reps or weight on subsequent workouts                       Ab training (appropriate level for you from section 3.5)        3-5 minutes stretching all muscle groups                              Workout B                                  5 minute general warm-up or functional warm-up                            Circuit:                  1. Dumbbell forward lunges (alternating legs), 10-12 reps with each leg      2. Bent over barbell rows, 10-12 reps            3. Dumbbell Romanian deadlifts, 10-12 reps          4. Barbell or dumbbell incline presses, 10-12 reps          5. Box jumps (jump up and down onto step, bench, or box), 20-25 reps      6. One arm dumbbell swings, 10 reps each arm                                                                                  Level 4                  Hanging knee raises – 2 x 8              Decline board leg thrusts – 1 x 10            Lying leg thrusts – 1 x 12              Stability ball hip flexion – 1 x 15            Ab bicycles – 1 x 30                Stability ball crunches with arms straight over head – 1 x 10        Bench crunches – 1 x 20              Alternating crunches 1 x 20              Abdominal vacuums             

Advertisements
 

takde hasil December 29, 2008

Filed under: work — visitor74 @ 5:53 pm
Tags:

balik kampung for the weekend. cuti Maal Hijrah. mama ada buat makan makan BBQ. sbb apa, aku x pasti sgt. mungkin nak promote DCL, mungkin nak sambut tahun baru jugak.

Isteri plak ada hal nak jumpa pakcik dollah. dan ada something pasal kedai DCL. something is amiss. and she is trying to solve it. mama masuk business without full knowledge. yg diketahui satu persatu dr masa ke semasa.

tapi hari ni aku kena ke LHDN. Project Manager yang sepatutnya buat kerja tu masuk wad sbb denggi dan ada sistem testing kat hasil. yg x bestnya, macam x selesai lagi sistem risau aku. dan buat apa aku kat sini? bukan aku boleh buat apa pun. nasik tambah jer aku ni. tp sbb odie xde, jd bergegaslah aku ke hasil pagi pagi. kul7 dah kuar rumah Melaka. dan sampai tepat kul 9. tu sbb takde byk kereta sbb org tgh cuti. tp aku takut bawak laju sbb tayar dah x brp berbunga.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

bridge. December 24, 2008

Filed under: Monolog,work — visitor74 @ 3:50 am
Tags:

tension for the pas few days pasal x settlekan lagi internet leaseline for Mono. did everything tt I could to settle it. tp rupanya ada masalah lain lg yg x selesai. masalah backhaul.

aku kena panggil mtg ke Mono. mmg ingat nak kena bamboo kau kau punya. tp sib baik kira ok jugak.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

30 Minutes workout December 23, 2008

Filed under: workout — visitor74 @ 9:52 pm
Tags:

 

This is the new workout that I’m doing for this month. The first time that I did it, I almost fainted. I thought that after doing all those workout, I can handle this one. But this one really is bad-ass… the second time I’m doing it, it feels good and a lot better. And I may be wrong, but I can feel the difference already. Hope that I can maintain the current workout time. 3 times a week.

 

Eni Nikah December 14, 2008

Filed under: Diary,Family,Personal — visitor74 @ 4:52 pm

12 disember yg lalu, adik aku yang bongsu telah melangsungkan pernikahan dia. buat masjid teluk muroh. dengan Pak Imam Jono.

kesian jugak husband dia kena tanya dgn pak Imam. sepatutnya somebody told him to prepare for the questions. orang akan marah bila ditanya sebegitu. bila mereka tidak dpt jawap. tp soalan yg ditanya takdelah teruk sgt. x dpt dijawap sbb tak tau.

ada sorang lagi jer adik aku x kawin lg. tp sbb dia lelaki, pepandai dialah.

ini gambar adik aku yg bongsu dan kakak sulong aku. jauh beza umur mereka. anak akak aku dah bekerja dah. dah boleh kawin kalau nak.

semoga mereka dikurniakan kehidupan yg baik. dan selesai wedding ni, ayah aku harapnya boleh releks sikit. supaya x risau sgt.

best dpt berkumpul dgn keluarga lain yg hanya dpt jumpa masa kenduri macam ni.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

Yun yun December 13, 2008

Filed under: Interesting — visitor74 @ 4:04 am

dalam mencari barang untuk wedding adik aku, adalah termasuk kedai sebegini. samada di KL atau di Perak. ini utk pengantin melayu tapi kedainya kedai cina. mmg enterprising betul mereka ni.

teringat dulu, masa Proton Saga diperkenalkan. org kita kecoh whether berbaloi ke tidak kita buat kereta sendiri. kecoh sana sini. tapi org mereka dah siap nak jual spareparts kereta dah.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

Ke kenduri Eni December 12, 2008

Filed under: Interesting,Monolog — visitor74 @ 6:27 am

On the way balik utk merayakan kenduri Eni. Byk barang kami bwk balik. Sbb mmg rasa kami diperlukan sgt. Keluarga yg lain cam buat tak kesah jer. mungkin byk len la kot. dgn nak risaukan hal anak dsb.

gambar adalah harga minyak semasa. kira murah betul la ni kalau nak dibandingkan dgn harga masa naik dulu.

aku bab driving balik ni mmg maleh. dgn brp byk barang nak kena kemaskan. lepas tu jalan malam malam x nampak apa sgt. tp kuatkan semangat jugak. ini tanggungjawab sebagai anak dan abang.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile