We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

balik kampung April 29, 2008

Filed under: Diary,Family — visitor74 @ 11:19 pm

aku takut jer bila balik kampung kali ni sbb takut banyak isu pasal Peugot. tapi mak dan ayah senyap jer. rupanya kak lela dah bgtau dorang. cuma kak ciah jer tak tau. dorang ada balik ke rumah hari tu. tapi abg arie nampak x friendly jer. rasanya dia terasa dgn atie kot. dulu sekali dia mintak aku ambik dorang kat pudu tapi atie bgtau aku tgh tido. sbb the night before aku x tido lg. dia x tau rupanya aku dah pindah sg buluh. lagipun mama tgh ada kat rumah. aku mmg tgh lembik pun. tapi dia bukan faham pun. mengarut jugak kalau aku datang ke sana. bukan dekat. dan aku pun tgh penat dan weng gila.

kesian tgk ayah. mmg dia dah x larat nak keje dah. tapi terpaksa sbb perlukan duit lgi. kami adik beradik x dpt nak tanggung dorang berdua.

si rosli bukannya nak tolong. lg menyusahkan adalah. pening kapla org tua tu. kereta saga dah kena jual. x sampai dua ribu pun. apa teruk sgt ke kereta tu? kalau teruk, dialah yg jaga jereta tu. and mak ayah risau pasal awek dia. dorang rasa awek dia yg amik duit rosli. or himpit rosli. bukan lawa pun. heran aku. entahlah mcm mana nak buat dia. aku rasa dia ni mmg tak bertanggungjawab. buat hal sendiri jer. dr kecik lg curi duit lg. hmmm…

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

Advertisements
 

Balik kampung April 26, 2008

Filed under: Diary,Family — visitor74 @ 6:55 am

setelah sekian lama x balik kg, baru inilah aku dpt balik. dah 4 bulan rasanya x balik. siang td ada kat upsi, so aku amik kesempatan ni utk balik kampung.

this is the first time dia akan tgk kereta Peugot baru. tak tau apa pendapat mereka. aku takut dorang rasa aku byk duit or bazir duit. padahal bukan aku yg belikan kereta tu. malam td balik, mak sambut kami tapi dia pun x perasan kot kereta tu. he he. esok br tau.

siang td ada program open day ICT kat UPSI tu. tu sbb aku pegi sana dan bawak atie sekali. buang masa jer aku rasa. tapi dpt jugak tenangkan diri kat sana. x pressure sgt. bosses pun x cari aku. mlm jer br ada sms aku. kira oklah tu.

hayat pun kata rasa tenang kat sana. faizal mmg dah brp kali asyik kena clorox jer.

aku pun heran jugak. dah lama jugak aku rasa asyik kena jer kami ni. mcm x betul jer keje keje kami ni. apa teruk sgt ke kami ni? he he….

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

catch and release April 25, 2008

Filed under: Movies — visitor74 @ 8:17 pm

managed to catch the movie ‘catch and release’ played by the ever georgeous. with always nice hair, clear skin and the dimple to boot, she’s hot.

it’s supposed to be a love story but didn’t really got it. I was hoping for a better story line. on how she fell in love with the hero. but that storyline didn’t show.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

22 April Tuesday

Filed under: Diary — visitor74 @ 7:00 am

22/04/08
Tuesday
Tengah tunggu staf staf uia finance bukak tender nih. Tatau apa dorang nak buat. Aku infat kejap jer. Tapi cam lama jer lg. I made the mistake of not taking the bath today. Tido punya pasal, mandi pun aku tak sempat. Tadi kelam kabut masa nak hujung hujung dan nak dapatkan cheque dr dekna. Terima kasih dekna. Sempat dia buat cek tu. Aku ingat tgh takde duit sekarang. Nasib baik ada masuk duit dr thin client 70%. Kalau tak, tak tau nak pakai duit mana.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

21 April Monday

Filed under: Diary — visitor74 @ 6:57 am

21/04/08
Monday
Buat tender IDB 31. Kali ni byk kami jer yg buat dakboss tanya gitu gitu jer. Mmg dorang taknak terlibat nih. Lg senang gitu. Kalau menang mmg sbb kami punya usaha.
Atie pun ada kat office jugak sbb dia nak buat keje kat sini.
Keadaan aman dan tenang sbb kami jer yg ada most of the time. Kalau selalu camni pun okay jugak.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

20 april sunday

Filed under: Diary — visitor74 @ 6:14 am

20/04/08
Sunday
Tengahari sambung lg buat tender. Patient database system. Atie pun datang jugak tapi dia buat keje translation dia. Dia tgh bekerjasama dgn Irwan utk buat keje translation. Irwan dah biasa dpt project mcm tu tapi dia takde masa nak buat jd dia pass kat atie. Aku harap keje ni boleh mendapatkan extra income utk kami. Bolehlah bayar hutang yg tgh byk sekarang. Td pun aku perasan yg kami tgh spend more than what we are making. Jd tgh risau nih. Kalau selalu camni, patutlah duit tak cukup jer. Kena tambah pendapatan lg. thanks ayang for the hard work!

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile

 

19/04/08 19/04/08 Saturday

Filed under: Diary — visitor74 @ 6:11 am

19/04/08
Saturday
Tengahari kena gi opis sbb nak buat tender IDB 31 tu. Hari patutnya cuti. Tapi kami memanglah tak kenal cuti kalau dah ada tender yg disiapkan. Tambahan plak tender ni susah dan mmg tak sempat nak buat awal. Banyak sungguh keje sepanjang mnggu, mana sempat nak buat semua.

Tenderni combine tenaga antara team hardware and software.hope that we can work together. Cuma part biat tender ni, team software ni amatur sket. Jadi aku dan gom mmg kena tgk sket.

Selama hari ni aku rasa cepat sgt penat. Jadi hari beli Pharmaton dgn atie. Dan aku tambah lg dgn vitamin B complex sbb dia kata elok for stress keje. Mahal jugak ubatan ni tapi aku harap berbaloi aku beli. Kalau tak, asyik penat jer aku rasa. Atie pun ada beli ubat utk dapatkan baby.

Posted from moBlog – mobile blogging tool for Windows Mobile